mi casa part II

27 May 2009

Okeh, this is the second part of mi casa. Take note that this is solely to promote my house for the next tenant. so take a look....take a tour....



welcome....here is my...as Stephen King said... 'memory nook'
since its technically my nest..i decided to put up some pic from the past...other shelves are my 'vanity' book case showcasting my statutes and law books. ahahaha. also some of my fictions.



here is the entrance to all three rooms. the one with things inside is of course yours truly's



close up on my memory and vanity nook. hahah



here is as you can see is the living. just one couch for one gal. although i do received it as a gift from the Godfather (ok ini tipu)



this, people, is the kitchen.



this is the entrance to the lair.



this is the smallest empty room in the house. for rent for RM220. ready to be inhabited!



this is the second largest room...again...for rent for RM280 (one person) or RM300 (two persons)
i mean, technically you're paying for the nice landlady (i.e moi)and peaceful life here.





okay, the last two pictures are mine. so. thats it. hahaha.

anyway, thanks for viewing. I dont know if there will ever be a kenduri rumah baru or not. but if there is I totally will invite all of you. i mean it....ALL of you.
in the meantime, my house is open for visitors!

Gambar Rumah Flat aku

26 May 2009




Okeh Hafiq...inilah dia gambar flat aku. tak sempat lak nak amik byk2...aku kat opis nih and this is the only pictures in my pendrive at the moment. teheee

yang kat bawahsekali tuh ko bleh agak la gambar ape ek. yg atas tuh gambar art by Nadia Zawani. ade special wall just for that art...we just cant live without art kan...kat seblah kanan art tuh pintu masuk. seblah kiri dapur. nanti ada mase aku amik pic lagi. especially my memory corner and 'library'. u just have to see that. hahaha

Sawang?

20 May 2009

mari kita membersihkan sawang kat blog nih.
okeh...kepada sume yg ramai bertanye.....aku dapat keje kat Putrajaya sementara cuti nih. tu yg takde mase nak update. lagipun as u all know aku mmg takde internet. so go figure.
aku mulenye dah give up sebab sebulan sebelum cuti aku dah cari keje. plus, lepas dah sebulan cuti takde yg confirm. so aku dah buat keputusan nak lepak je. tetibe bile aku dah start melepak barulah ada org nak bagi aku keje. aku pun amik lah. pasal aku pun dah agak mcm nak pengsan sebab bosan tahap gaban. ternyata aku ni takleh dok diam.
banyak ilmu yg aku dapat kat sini. in a way i know that my time is not wasted.
untuk kemudahan aku sejak start keje, aku pindah sepenuhnya ke rumah flat yg aku dah bagitau korang seblum ni. Liza dah sleepover. aku nak ajak Fiza, Hana, Nadia, Gerald dan sape2 lagi la kawan2 rapat perempuan for sleepover. in a way, aku nak promote rumah tu sebab aku lebih prefer tinggal dgn org yg aku kenal. tapi liza n fiza macam takleh sebab perancangan tidak sama. so takpelah.
anyhow, aku tak dapat merepek lama2 pasal aku ADA KEJE NAK BUAT
sekian, until next time....adios amigos!

p/s: thanks for asking & caring. U're the best!

Haihhhh

10 May 2009

kebosanan. ape pun tak jalan kalau takde internet kat rumah. sebab aku ni malas nak keluar rumah sgt. skrg baru lepas balik tgk Startrek kat mines. pastu singgah CC kat serdang. best gler startrek tuh. aku g tengok sensorang jek. hehe. aku syorkan movie ni kat org2 yg mempunyai taste mcm aku jek.
anyway, apartment aku tuh dah siap aku cuci and siap ada perabot, peti ais, tv, katil. pendek kata dah lengkap utk diduduki oleh aku. tapi aku mcm takot la plak nak dok sensorang. so aku lepak rumah jek. mak bapak aku plak yg excited banyak kali tanye bile aku nak pindah. hahaha. aku tak pedulik. selagi tak jumpe roommate aku takmo dok situ. biar aku mengabiskan beras di rumah mak bapak aku jek. hehe
aku tak kerje apepe. every semester break keje aku keje je. so sem ni utk kali treakhirnye aku takmo keje. aku lepak2 jek. lepas2 tu maksud dia membute, tgk tv, bace buku citer. kalau ade kenkawan ajak jalan, aku jalan. kalau recession time aku grad nanti padan muke aku takde keje. haha. well, live according to the moment. i simply refuse to dwell on the future too much. lagipun aku ingat nak generate income dari apartment tu. harap2 adela org nak sewa. disebabkan aku bercuti, so expect blog aku tidak di update. tambahan plak internet takde kan. lagipun nanti nampak macam takde life plak sebab asik ada masa nak update blog time cuti. cuti adalah cuti. roger and out.