Influenza Like illness

Friday, August 28, 2009

Ok fiza cakap aku bkan ILI. tapi dr. hamid yg bagi aku cuti 5 hari tu kata ILI. walau apepun mereka kata, aku tetap dah cuti 5 hari dan aku tetap selsema.
dan sekarang aku dah bosan.
menghabiskan MC dengan tido untuk cepat sembuh. bolehlah dikatakan aku telah berjaya. Alhamdulillah.
bila dah sihat sikit mulalah terasa boring. kalau mase sakit dok risau pasal sakit....timetable makan ubat...etc etc
aku dok memerap jek kat flat sepanjang mase. maklumlah self quarantine.
malam tadi sedang aku lepak2 tengok citer tower 13 tetibe aku dengar bunyi yg riuh rendah kat depan tingkap.
wait for it....ini bukan cerita hantu walaupun aku sedang tengok tower 13 yek!
lagipun bulan pose takde hantu aaa. yg ada cumalah manusia hantu yg telah mendapat training yg padu dari setan2 sampai setan pun tak risau la nak kene rantai sepanjang bulan pose ni pasal dia tau anak murid dia akan menjalankan tugas mereka dengan perfect.
ok tak perlulah kan aku nak membebel kat sini.
sebenarnye aku nak cakap lebih kurang 4-05 ekor beruk makye telah pberpindah ke flat di depan flat aku. dan malam tadi sibuk mengurat bebudak perempuan kat tingkat bawah umah aku. yg a ku tensen nye dok terpekik terlolong tanye nama awek2 tersebut. dan awek2 tersebut pun sibuk melaungkan nama mermasing. ape ke bodohnye?
aku cuma tengok kejap jek sambil memikirkan samada perkara ini akan berterusan selepas ini. maybe....yes.
aku plak time tu tengah agak lalok sebab makan ubat selsema. disebabkan dah lalok aku pun tutup tv dan selamba je tido amidst all the noise. terus tido mati sampai la pagi ni.
rase macam nak balik uia tapi.....balik pun watpe...kengkawan sume dah cuti weekend. aku ada hati la nak stadi. tapi kalo aku blur sape nak tunjuk ajar?
moral of the story teruskanlah dengan kejahilan aku sampai hari selasa next week.

The Most Effective way to make me a bankrupt before half a semester

Monday, August 3, 2009

Reloading the phone credit….


So,

I want to try not to use the phone. Please help me out. I could use some support.

I am giving you people a lot of alternatives here:

1) for information that needs my delayed attention, kindly write me a letter to my home address or mahallah address. Here is my mahallah address: Sumayyah G1.1. home address? Kindly investigate.

2) for information that needs my ordinary attention, kindly email me at my yahoo or gmail account. Or leave a comment on my blog. Or leave offline message on YM.

3) for information that are relatively urgent, you can use the emails above as well together with facebook message.

4) or you can buy me a long ranged walkie talkie. That works too.

5) or deliver all your whole week's worth of reminders/conversations viva voce to me the moment you meet me in person. you see i always have pen and paper.

6) or grab my diary and write everything yourself

7) or come straight to my room for a long chat

8) or talk to me during breakfast/lunch/dinner/supper. but of course, you would have to find me first where all the above measures shall come into effect.

9) or you can train a pigeon or two

10) you know what works best? just call me.

11) if you are too desperate to get my feedback kindly pester all my immediate friends by sending sms to me through their phone so I can reply there (ini memang keji).

12) When nothing above works, just forget the fact that technically I am not dead.well, anything butreplying via my phone.

Anyway, I don’t think there is serious inconvenience here. I basically online everyday.